PDF Find Popular Formats The Fine Lolos Penjara

Book Info: Paperback Original Title: -
Lolos Penjara
.
Book's Category: "Uncategorised" Format: ePub, TXT, PDF, DOC, iBook, MOBI, DJVU, RTF, FB2
Book's Rating:
11 ratings
Language of Ebook: Malay
Book Tags: Published: March 2014 by Lejen Press

Book Review:

"Manusia mana yang mahu terkurung di dalam penjara? Percayalah secantik dan sebagus manapun hiasan dinding rumah, tetap suatu hari manusia akan keluar dari rumah..."
Dell merupakan bekas banduan Sungai Buloh yang telah diswastakan. Kematian cell-matenya iaitu arwah Zawi dan permintaan arwah yang mahu Dell menyerahkan surat kepada anak gadis arwah, telah menyebabkan Dell nek "Manusia mana yang mahu terkurung di dalam penjara? Percayalah secantik dan sebagus manapun hiasan dinding rumah, tetap suatu hari manusia akan keluar dari rumah..."
Dell merupakan bekas banduan Sungai Buloh yang telah diswastakan. Kematian cell-matenya iaitu arwah Zawi dan permintaan arwah yang mahu Dell menyerahkan surat kepada anak gadis arwah, telah menyebabkan Dell nekad untuk meloloskan diri daripada penjara melalui bantuan Maximus serta lima banduan yang lain. Apabila rancangan mereka diketahui oleh Budin Buncit, Dell menawarkan diri untuk terus tinggal di dalam penjara untuk menutup mulut Budin Buncit. Sebagai balasan, Dell minta Maximus untuk serahkan surat arwah Zawi kepada Nadia yakni anak gadis arwah Zawi.
Tanpa disangka, Dell mengetahui Nadia diculik sejurus selepas Maximus memberikan surat arwah Zawi. Dengan mengambil kesempatan atas riot yang terjadi, Dell meloloskan diri dari penjara dan cuba menjejaki Nadia melalui bantuan Sara Adila, aktivis hak asasi wanita. Sara menyuruh Dell menyerahkan diri. Dell akur dan telah dihantar ke sebuah penjara baharu yang dikenali sebagai Babyfonia. tak lama kemudian Sara menemui Dell dan memberitahu bahawa dia mengesyaki Maximus yang menculik Nadia dan kemungkinan Nadia akan dijadikan 'anak ayam'.

Categories: